kurssi 8.jpg

Suomen vanhimpia taideseuroja

Tarinamme sai alkunsa vuonna 1949, kun joukko innokkaita kuvataiteen harrastajia perustivat yhdistyksen työväen opistossa toimineen piirustuksen opettajan innoittamana.

 

60-70-luvut olivat erittäin aktiivista aikaa ja näyttelyitä pidettiin mielenkiintoisissa paikoissa, kuten vanhassa laivassa ja vesitornissa sekä tutustuttiin ja verkostoiduttiin muiden taideseurojen kanssa.

 

Vuosien saatossa yhdistyksellä on ollut omia tiloja, missä taiteilla ja kokoontua. Viime vuosina olemme saaneet pitää tukikohtanamme Taidekeskus Väinölää Varkaudessa. Yhdistys on edelleen hyvin aktiivinen - järjestämme säännöllisesti näyttelyitä, kursseja sekä jäseniltoja. Kuulumme Pohjois-Savon Kuvataideseuroihin ja olemme mukana järjestämässä Varkauden kulttuuritapahtumia, kuten Wanhan Varkauden Taiteiden yötä. Jäseniä tänä päivänä on 50-60. Jäsenistöön kuuluu harrastajataiteilijoita, taidemaalareita, graafikkoja, ympäristö,-lasi,-ja tekstiilitaiteilijoita, kuvanveistäjiä, keraamikkoja  sekä taiteen opiskelijoita. Ikähaarukka jäsenistössämme on 15-93.

Taidekursseja pyritään järjestämään vuosittain, jotta saamme uutta näkökulmaa ja virtaa taiteen tekemiseen sekä yhteisöllisyyden voimaannuttavaa ja innostavaa kokemista.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now